Tamara Zlatanović predstavljala JKS na 12. Međunarodnom univerzitetu notarijata

Na 12. Međunarodnom univerzitetu notarijata, koji se održava od 1. do 5. jula u Parizu, Javnobeležničku komoru Srbije uspešno je predstavljala Tamara Zlatanović, pomoćnica javnog beležnika iz Kragujevca.

Tamara Zlatanović je konkurisala za prisustvo ovom seminaru Međunarodne unije notara (UINL), a nakon što je njena prijava prihvaćena, ona je dobila zadatak da napiše rad na temu Javnog poretka i porodičnog prava, u španskoj grupi ovog seminara.

“Izuzetno sam počastvovana i ponosna što sam mogla da predstavljam našu državu, a posebno našu javnobeležničku profesiju na jednom ovako eminentnom svetskom događaju, na kome je učestvovalo oko 100 mladih notara ili pomoćnika notara iz 42 zemlje”, rekla je Tamara Zlatanović, koja je u svojoj grupi bila jedina predstavnica kojoj španski nije maternji jezik, ali je, uprkos tome, završno izlaganje rada imala na španskom.

Ona je istakla da veruje da će joj ovo jedinstveno iskustvo pomoći u daljem ličnom napredovanju, ali i u doprinosu koji će moći da pruži za javnobeležničku profesiju kod nas.

12. Međunarodni univeritet notarijata otvoren je u aprilu, početnim vebinarom, održanom preko Zoom-a, kada je odabranim učesnicima predstavljeno kako će izgledati njihov rad na seminaru u Parizu. Po obavljenom pisanju rada na zadatu temu, Tamari Zlatanović rad je čitala profesorka na čelu španske grupe, Kristina Armelja iz Argentina, koja je predsednica Radne grupe za jednakost polova u okviru Međunarodne unije notara i profesor na univerzitetu u Buenos Ajresu.

Pomoćnica javnog beležnika iz Srbije je izlagala o ulozi javnih beležnika u oblasti bračnog prava, prilikom sačinjavanja i overe bračnog ugovora, sa posebnim osvrtom na javni poredak u Srbiji.

U okviru ovog petodnevnog seminara, polaznici su izlagali i slušali predavanja iz različitih oblasti, a pored porodičnog prava, govorilo se o naslednom pravu, ličnim pravima i slobodama, o stvarnom pravu, kao i o kompanijskom pravu i borbi protiv pranja novca.

 

 

Top