Studenti Pravnog fakulteta BU u poseti Komori

Grupa studenata četvrte godine Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, posetila je danas sedište Javnobeležničke komore Srbije, gde su se u razgovoru sa članom Izvršnog odbora JKS Goranom Andrićem upoznali sa radom Komore i načinom funkcionisanja ove pravosudne profesije.

U pratnji docentkinje Pravnog fakulteta BU Branke Babović Vuksanović, studenti četvrte godine, koji kao izborni predmet imaju Javnobeležničko pravo,  želeli  su da čuju o radu kancelarija, o zanimljivim primerima iz prakse, kao i o uslovima za zapošljavanje i za izbor za javnog beležnika.

Andrić je studentima ukratko opisao dosadašnji razvoj javnobeležničke profesije u Srbiji, obim nadležnosti, prednosti profesije, a nije izbegao da navede i izazove sa kojima se struka do sada suočavala.

Iz Komore su sa svojom profesorkom studenti otišli sa porukom da se mogu javiti javnobeležničkim kancelarijama ako požele da ih posete i praktično vide kako javno beležništvo funkcioniše.

Takođe, predočeno im je da javni beležnici uvek imaju potrebu za stručnim kadrom, koji će i u budućnosti raditi na jačanju profesije.

Top