Popović i Cvejić o zajedničkim aktivnostima za kvalitetniji život građana

Ministarka pravde Maja Popović sastala se sa predsednikom Javnobeležničke komore Srbije Srbislavom Cvejićem, sa kojim je razgovarala o mogućnostima za unapređenje rada ove pravosudne profesije, saopšteno je danas iz Ministarstva pravde.

„Tokom razgovora, ministarka Popović je istakla da Ministarstvo pravde, već deceniju od uvođenja javnobeležničkog sistema, pruža snažnu podršku i preduzima značajne korake u cilju efikasnijeg funkcionisanja javnobeležničkih kancelarija“, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Dodaje se da je ministarka Popović ukazala na značaj aktivnosti Ministarstva pravde i Javnobeležničke komore, usmerenih ka tome da se svakodnevni život građana učini još kvalitetnijim.

U saopštenju Ministarstva pravde navodi se i da se jedna od tema odnosila i na razmatranje materijalnog položaja nosilaca javobeležničke profesije, što će i u narednom periodu biti u fokusu razgovora.

Predsednik Javnobeležničke komore Srbije Srbislav Cvejić sa svoje strane je istakao zahvalnost ministarki Popović i Ministarstvu pravde Republike Srbije na podršci javnobeležničkoj profesiji, i izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena i u budućem periodu.

Foto: Ministarstvo pravde Republike Srbije. 

 

 

Top