33. UNIVERZITET JAVNOG BELEŽNIŠTVA - MARNE-LA-VALLEE

U skladu sa Sporazumom o saradnji zaključenim između Javnobeležničke komore Srbije i Visokog saveta javnih beležnika Francuske, Visoki savet javnih beležnika Francuske organizovao je, i ove godine, obuku kojoj je prisustvovalo i pet javnih beležnika iz Srbije, a u okviru 33. Univerziteta javnog beležništva koji je od 04. do 08. septembra 2016. godine održan u mestu Marne-la-vallee, nadomak Pariza.

Univerzitet o javnom beležništvu je bio prilika za susrete i razgovore sa više od 1500 francuskih javnih beležnika i wihovih saradnika, kao i sa velikim brojem javnih beležnika iz inostranstva, posebno iz Rusije, Bugarske, Rumunije, Poljske.

Predstavnici Javnobeležničke komore Srbije na ovogodišnjem Univerzitetu javnog beležništva bili su javni beležnici: Nina Štiglić iz Beograda – Zemun, Monika Abci Tadić iz Pančeva, Maja Galečić iz Sremske Mitrovice, Hafiz Hajrović iz Novog Pazara i Nenad Vujić iz Šapca.



Ovo je druga godina zaredom kako javni beležnici iz Srbije učestvuju u obuci na Univerzitetu javnog beležništva koji se tradicionalno održava u mestu Marne-la-vallee. Neke od tema ovogodišnje obuke bile su: Bračno-imovinski režimi i ozvaničena vanbračna zajednica u Francuskoj, Priznavanje i dejstva brakova i vanbračnih zajednica sklopljenih u inostranstvu, Javne, pravne i disciplinske obaveze javnih beležnika u Francuskoj, Socijalno osiguranje francuskih javnih beležnika u organizaciji francuskog javnog beležništva, Uloga javnog beležnika u prekograničnim ostavinskim predmetima, Uloga francuskog javnog beležnika: trenutno stanje i izgledi za budućnost, Predstavljanje Centralnog registra izjava poslednje volje, Tele@kti - elektronske isprave, Prenos prava vlasništva na nepokretnostima u Francuskoj, Međunarodna punomoćja, Borba protiv pranja novca, Medijacija.

Javnobeležnička komora Srbije na ovaj način nastavlja saradnju sa Visokim savetom javnih beležnika Francuske kada je reč o stručnom usavršavanju javnih beležnika.

Top