Saopštenje za medije - Javnobeležnički pripravnici položili zakletvu


Beograd, 06. jul 2015. godine – u zgradi Narodne skupštine Repbulike Srbije, u ponedeljak, 06. jula 2015. godine, 66 javnobeležničkih pripravnika, položilo je svečanu zakletvu pred predsednikom Javonbeležničke Komore Srbije, Miodragom Đukanovićem u prisustvu pomoćnika ministra pravde, Nele Kuburović.

Tom prilikom, predsednik Đukanović izrazio je zadovoljstvo što postoji veliko interesovanje mladih ljudi, koji će svojim znanjem i trudom ojačati javnobeležničku profesiju.

Naglasivši značaj otvaranja novih radnih mesta za našu zemlju, Đukanović je dodao i to da je javnobeležništvo veoma odgovorna profesija koja je svuda u svetu izuzetno cenjena i uvažavana. „To je delatnost čiji su osnovni ciljevi povećanje sigurnosti pravnog prometa  i zaštita interesa građana. Zato je baviti se javnim beležništvom istovremeno veoma častan i vrlo težak zadatak.“

Uz iskrene čestitke, predsednik Javnobeležničke komore Srbije Miodrag Đukanović, je mlađim kolegama poručio da se samo iskrenom posvešćenošću, predanim radom i velikom odgovornošću može uspostaviti moderna pravna država.

Preuzmite saopštenje za medije