Evropski dan pravde: Pozovite javnog beležnika za savet 25. oktobra, od 11 do 14č

 

 

SAOPŠTENjE

  • Evropski dan pravde: Pozovite javnog beležnika za savet 25. oktobra, od 11 do 14č

U ponedeljak, 25. oktobra 2021, na Evropski dan pravde, javni beležnici otvoriće tri posebne linije na aplikaciji Viber, kako bi uživo odgovarali na pitanja građana ili ih uputili na način na koji mogu da ostvare svoja prava.

Javnobeležnička komora Srbije poziva građane da se jave i postave pitanje uživo u razgovoru sa javnim beležnicima preko Viber aplikacije, na telefonske brojeve 065/ 415 88 24, 065/415 88 25, 065/415 88 26. Ove linije biće otvorene za Viber pozive u ponedeljak tokom tri sata, od 11.00 do 14.00č, a građani će birati da li će sa javnim beležnikom razgovorati video ili audio pozivom.

Onlajn savetovanje za građane, Javnobeležnička komora Srbije organizuje povodom Evropskog dana pravde, koji se svake godine obeležava 25. oktobra, sa ciljem da se pravda približi građanima.

Javnobeležnička komora Srbije snažno podržava akciju koja doprinosi ovom cilju, kao i jačanju povrenja u pravosudni sistem i širokoj edukaciji o načinima za ostvarivanje prava. Evropski dan pravde je istovremeno i “otvoreni dan” svih notarijata Evropske unije, koji toga dana na sličan način savetuju svoje građane.

Javni beležnici moći će da pouče građane u vezi sa poslovima oko prometa nepokretnosti, overama potpisa i prepisa, overama punomoćja, vođenju ostavinskih postupaka, odgovornosti javnih beležnika, kao i o dilemama vezanim za nadležnosti javnog beležnika.

Javnobeležnička komora Srbije